020- 8943131 info@clinic4all.nl

Door een medische peeling krijgt u weer een egale gezonde huid!

TCA peeling

Wat is een TCA peeling

Een TCA (Trichloorazijnzuur) peeling is een chemische peeling. Het verbetert de huidstructuur, egaliseert de huidkleur en vermindert de oneffenheden van de huid. Het geeft een frissere en jongere uitstraling van de huid door het verminderen van de fijne rimpels. Uw huid krijgt een gezonde glow en zult stralen.
Met behulp van deze peeling wordt een laagje huid verwijderd. De dikte van het laagje huid dat wordt verwijderd bepaald de diepte van de TCA peeling. Bij Clinic 4 All wordt u behandeld door een ervaren cosmetisch arts. Wij hebben veel ervaring met behandeling van alle huidtypes en verschillende huidaandoeningen. Afhankelijk van uw huidtype, huidconditie en/of aandoening bepaalt de arts welke diepte peeling voor uw huid haalbaar en nodig is voor een optimaal resultaat.

Behandelgebieden voor een TCA peeling

TCA peeling is geschikt voor toepassing op het gelaat, lichaam, hals/decolleté en handruggen.

TCA peeling is geschikt voor

  • Verminderen van oneffenheden van de huid
  • Acne en Acne littekens
  • Littekens
  • Verminderen van rimpels en tekenen van huidveroudering
  • Pigmentvlekken/Melasma
  • Rokershuid
  • Verbeteren huidstructuur/grove poriën
  • Striae
  • Zonschade

Is een TCA peeling veilig

Bij Clinic 4 All gebruiken wij de Easy TCA peeling. Dit is één van de meest effectieve en veilige TCA peelings. Het verschil met andere TCA peelings is dat Easy TCA niet in water is opgelost (waardoor de peelingvloeistof niet stabiel blijft), maar dat deze wordt samengesteld met een zogenaamde base solution die uit alpha-hydroxy-zuren, antioxidanten, sporenelementen en saponines bestaat. Dit zorgt voor een langzame, gecontroleerde opname van de peelingvloeistof in de huid. Bij vakkundige behandeling en het correct opvolgen van de adviezen van de arts is de kans op een complicatie nihil.

Consult over TCA peeling

Tijdens een vrijblijvend intake gesprek kunt u uw wensen kenbaar maken. De arts zal uw huid analyseren. U krijgt uitgebreid uitleg over de behandeling, het resultaat en de eventuele bijwerkingen. Afhankelijk van uw huidtype en huidprobleem zal de arts een persoonlijk behandelplan voor u opstellen. Gemiddeld zijn er 3 tot 4 behandelsessies nodig met een onderbreking van 2 weken. Tijdens dit gesprek heeft u natuurlijk de gelegenheid om al uw vragen te stellen.
Wanneer u besluit om een TCA peeling te ondergaan adviseren wij u om 4 weken voor de behandeling blootstelling aan felle zon te vermijden.

Behandeling met TCA peeling

Tijdens de behandeling zult u een warmtesensatie van de huid waarnemen, welke een paar minuten zal aanhouden, dit betekent dat de peeling goed zijn werking doet. De arts zal aan het einde van de behandeling een uniek Post Peel Mask op uw huid aanbrengen waarna de warmtesensatie meteen afneemt.
De eerste dagen na de behandeling kan de huid rood verkleuren. Vervolgens gaat de huid vervellen en loslaten. Na ongeveer 7 dagen is de gehele huid vernieuwd.
Voor een optimaal resultaat worden TCA peelings in kuurvorm aanbevolen. Gemiddeld zijn er 3 á 4 behandelingen nodig met een onderbreking van 2 tot maximaal 4 weken tussen de peelings.

Resultaat van TCA peeling

TCA peeling verbetert de kwaliteit van de huid. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden verzacht en de kleur van de huid wordt egaler. Deze peeling werkt zowel probleemoplossend als preventief en is geschikt voor iedereen die de zichtbare gevolgen van huidveroudering wil verminderen. Wanneer een specifieke huidaandoening is behandeld zult u verbetering van de huidklachten zien. Denk hierbij aan acne, pigmentvlekken, melasma, littekens, striae, etc.

Nazorg van TCA peeling

De eerste dagen na de TCA behandeling voelt de huid wat strak aan. Na ongeveer drie tot vier dagen gaat de huid vervellen. Belangrijk is dat u aan deze ‘korstjes en velletjes’ niet trekt.
Een week na de behandeling zijn de oude huidcellen volledig losgekomen en komt er een nieuwe huid daarvoor in de plaats. Een dunne egalere huid waarbij oneffenheden grotendeels verdwenen zijn. Na de peeling is de huid nog wel kwetsbaar. 4 tot 6 weken na de behandeling wordt blootstelling aan felle zon afgeraden.
Voor een optimaal behandel resultaat en voor bescherming van uw gepeelde huid zal de arts van Clinic 4 All u persoonlijk advies geven voor het gebruik van speciale crèmes die afgestemd zijn op uw huid/ huidaandoening.

Heeft u nog vragen over de TCA peeling of over een andere behandeling? Of wilt u persoonlijk advies?  Maak dan direct een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend consult.

Voor de behandeling

Na de behandeling