020- 8943131 info@clinic4all.nl

Migraine en spanningshoofdpijn kan effectief behandeld worden met botox!

Botox behandeling voor migraine en hoofdpijn

Oorzaak van migraine en hoofdpijn

Veel mensen hebben last van een vorm van hoofdpijn, bijvoorbeeld migraine, clusterhoofdpijn en spanningshoofdpijn. Er zijn echter aanwijzingen dat onder andere verhoogde spanning in bepaalde spieren een rol spelen bij het ontstaan en bij het aanhouden van de hoofdpijn.

Behandeling van migraine en hoofdpijn

Van botox is aangetoond dat het een effectief middel is voor behandeling van verschillende hoofdpijnvormen veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Met behulp van een paar kleine injecties in de spier kan de spierspanning zodanig worden verlaagd zodat er vaak een vermindering van de klachten optreedt. Ervaring leert dat bij ongeveer 70% van deze mensen een duidelijke verlichting van de klachten ontstaat.

Na de behandeling

U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten hervatten. Wij raden u aan om gedurende de eerste 4 uur na de behandeling niet te gaan liggen, het behandelgebied niet te masseren, niet intensief sporten en niet naar de sauna te gaan.

Heeft u nog vragen over migraine en hoofdpijn of over een andere behandeling? Of wilt u persoonlijk advies? Maak dan direct een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend consult.