020- 8943131 info@clinic4all.nl

Behandel overmatig transpireren en krijg uw zelfvertrouwen terug!

Botox behandeling voor overmatig zweten

Oorzaak van overmatig zweten of transpireren

Overmatig transpireren (Hyperhidrosis) is een vervelend probleem en kan zeer effectief worden behandeld met Botuline toxine type A (botox). Transpireren is een normale lichaamsfunctie waarmee overmatige warmte aan het lichaam wordt onttrokken. Door verdamping van het zweet wordt de huid afgekoeld. Bij sommige mensen is echter de zweetproductie zo hoog dat men hiervan hinder ondervindt in het dagelijkse leven. Het kan het zelfvertrouwen verminderen en soms zelfs belemmerend werken bij sociale contacten.
De gebieden waar overmatig transpireren het meest voorkomt zijn de oksels, het gezicht, de handpalmen en de voetzolen.

Behandeling van overmatig zweten of transpireren

In overleg met de arts van Clinic 4 All kan besloten worden het te behandelen gebied vooraf te verdoven met een speciale verdovingscrème. Botox wordt met kleine injecties in de huid gespoten op de plaatsen waar sprake is van overmatig zweten. Hierdoor blokkeren we de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen om overmatig zweet te produceren.
In het behandelde gebied kan de zweet productie met 95% verminderen. Deze behandeling heeft geen gevolg voor afscheiding van afvalstoffen en is daarom niet schadelijk voor uw lichaam. 2 weken na de behandeling is het resultaat optimaal. De werkingsduur van de behandeling wisselt per persoon en is gemiddeld 6 tot 9 maanden.

Na de behandeling

U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten hervatten. Wij raden u aan om gedurende de eerste 4 uur na de behandeling niet intensief te sporten en niet naar de sauna te gaan.

Heeft u nog vragen over overmatig zweten of over een andere behandeling? Of wilt u persoonlijk advies? Maak dan direct een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend consult.