020- 8943131 info@clinic4all.nl

Botox voor een frisse uitstraling en stralende gezichtsuitdrukking

Botox voor rimpelbehandeling

Wat is botox?

Botulinetoxine type A, in de volksmond beter bekend als botox is een injectable die gebruikt wordt om rimpels te verminderen. Sommige rimpels worden veroorzaakt door herhaalde spierbewegingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de frons rimpels tussen de wenkbrauwen. Deze rimpels worden vaak veroorzaakt door onbewust fronzen in de zon of tijdens concentreren. Met botox is het mogelijk om de spier tijdelijk te laten ontspannen waardoor de rimpels verminderen of zelfs verdwijnen. Bij Clinic 4 All zijn wij op de hoogte van de nieuwste trends en injectie technieken. Wij streven naar een natuurlijk resultaat waarbij u er uitgerust en fris uitziet.

Botox kan zowel voor cosmetische als medische doeleinden worden toegepast. Botox is vooral populair en bekend voor de behandeling van rimpels. Denk hierbij aan fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels, neusrimpels en putjes in de kin. Daarnaast wordt botox gebruikt voor behandeling van spanningshoofdpijn, migraine, tandenknarsen en overmatig zweten.

Botox behandelgebieden

 • Verminderen van mimiekrimpels:
  • Fronsrimpels
  • Lachrimpels (kraaienpootjes)
  • Voorhoofdsrimpels
  • Bunny lines (neus rimpels)
  • Kin rimpels/putjes
 • Wenkbrauwlift
 • Afhangende mondhoeken
 • Migraine/spanningshoofdpijn
 • Overmatig transpireren (Hyperhidrosis)
 • Tandenknarsen
 • Gummy smile (zichtbaar tandvlees bij lachen)

Is Botox veilig?

Botuline toxine A is een medicijn dat al jaren zowel in ziekenhuizen als in klinieken voor medische en cosmetische doeleinden wordt gebruikt. De A-merk Botuline toxines voldoen aan zeer strenge eisen en worden aan zeer strenge controles onderworpen.
Het middel is erg veilig gebleken en er treden zelden bijwerkingen of complicaties op. Er zijn verschillende merken Botuline toxine op de markt. Bij Clinic 4 All hechten wij veel waarde aan het aanbieden van veilige behandelingen. Daarom gebruiken wij het A-merk gezuiverde Botuline toxine, genaamd Bocouture. Dit is een Duits merk van de fabrikant Merz Aesthetics. Bocouture is het enige gezuiverde A-merk Botuline toxine dat op dit moment beschikbaar is.

Wanneer deze behandeling door een hoogopgeleide en ervaren arts wordt verricht is kans op een complicatie zeer klein. Bij Clinic 4 All wordt u behandeld door een ervaren en gecertificeerd cosmetisch arts, zij heeft reeds duizenden behandelingen achter haar naam staan.

Consult over botox?

Tijdens een vrijblijvend intake gesprek zal de arts u uitgebreid uitleg geven over de behandeling, het resultaat en de eventuele bijwerkingen. In dit gesprek heeft u natuurlijk ook de gelegenheid om al uw vragen te stellen.

De botox behandeling?

Een botox behandeling is een korte en kleine ingreep waarbij u meestal een of meerdere kleine injecties krijgt. Bij Clinic 4 All gebruiken wij zeer dunne naalden. De behandeling wordt door de meeste mensen als niet of minimaal pijnlijk ervaren. In overleg met de arts kan besloten worden het te behandelen gebied eventueel vooraf te verdoven met een speciale verdovingscrème.

Het resultaat van de botox behandeling?

Ongeveer drie dagen na de botox behandeling is het eerste resultaat zichtbaar. Het optimale resultaat kunt u ongeveer twee weken na de behandeling verwachten. Het cosmetisch effect van de botox behandeling blijft vervolgens gemiddeld drie tot zes maanden behouden. Naarmate de botox behandeling in de eerste jaren vaker wordt herhaald, zal het effect langer aanhouden. De behandelingen werken tevens preventief tegen het (verder) ontwikkelen van expressierimpels.

Nazorg van de botox behandeling?

U kunt na de botox behandeling uw dagelijkse activiteiten weer hervatten. Na een botox behandeling kan er ter plaatse van de injectie lichte roodheid en zwelling zichtbaar zijn. Deze verschijnselen zijn normaal en trekken meestal binnen een paar minuten weg. Er is een kleine kans op het ontstaan van een blauwe plek. Deze verdwijnt meestal binnen een paar dagen na de behandeling. Een uur na de behandeling kunt u indien gewenst voorzichtig make-up aanbrengen.
Vermijd de eerste 24 uur na de behandeling druk, massage of wrijven in het behandelde gebied. Na de behandeling met botox mag u minstens vier uur, niet liggen, niet sporten, niet in de sauna en niet onder de zonnebank gaan.

Heeft u nog vragen over een botox behandeling of over een andere behandeling? Of wilt u persoonlijk advies? Maak dan direct een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend consult.